2016/2017-2


Az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc emlékére


Táncgála

Az idei tanévben is megrendezésre került a Kapronczai Művészeti Iskola  Györei tagozatának táncgálája. A gyerekek nagy fejlődésről tettek tanúbizonyságot ismét. Nagyon büszkék vagyunk Rájuk! Köszönet Józsa Péter tanár úrnak  a felkészítésért. 🙂  🙂

Cha-cha-cha a II. csoport előadásában


Farsang 2017

Február 10-én megtartottuk  idei farsangi mulatságunkat. Tanulóink és az osztályfőnökök lelkesen készültek erre a napra. Az idén egyéni   jelmezeket csak csoportos előadásokon belül láthattunk. Minden osztály   készült valamilyen produkcióval:

Az 1. osztályosok a cirkusz világába röpítettek bennünket, a 2.osztály minden tagja  Pinokkióvá  változott, a 3.osztály a magyar válogatott focicsapat bőrébe bújt, s a 4.osztály a Vukból adott elő jeleneteket.

Az 5.osztály a János vitézt adta elő kicsit másképp, majd a 6.osztályosok  M&M’s  csoki golyóként ugrándoztak, a 7.osztályosok szinkronúszókként mutatták be kecses gyakorlataikat s végül a  8. osztályos lányok Karib –tenger kalózaiként lesték meg a 8.-os fiúkat ,akik Hawaii táncos lányokként ropták..

Minden osztály kitett magáért az előadások látványosak, humorosak,színvonalasak voltak.Nehéz dolga volt a zsűrinek, de végül a   következő eredmény született:

Alsó tagozat:

  1. hely: 1.osztály
  2. hely: 4.osztály
  3. hely : 3.osztály

Felső tagozat:

  1. hely : 8.osztály
  2. hely:5.osztály
  3. hely: 7.osztály

A 2. és a 6.osztály különdíjas lett. A műsorok után kezdődött a mulatság: zene,tánc,szendvics, süti,tombola…A jó hangulatot fokozta az anyukák(Ritmus tánccsoport) műsora,mely nagy tetszést aratott. Kíváncsian vártuk a közönség szavazatainak  összesítését , hogy ki lesz a szívkirály és a szívkirálynő..A szavazatok alapján az idén „szív királylány” lett:Winter Kíra 1.osztályos,”szív-királyfi” pedig Sziebl  Dominik 3.osztályos tanulónk.

A szívkirály és szívkirálynő Címet pedig Berta Benjámin és Fábián Vanda 8.-os tanulók vihették haza.

Reméljük  mindenki számára szép élmény marad ez a farsang is,visszaidézésként nézzétek meg az ott készült képeket!

img_0004

Az 1. osztályosok Mesecirkusza

img_0151

Kalózok és bennszülöttek 🙂

még több kép…

Karácsonyi jótékonysági est 

bice-boca-1 karacsony-2

További képek


Karácsonyi ebéd

Mint minden évben, közös karácsonyi ebéden vettünk részt Györe Község Önkormányzatának támogatásával.  Óvodások, iskolások, s  a község intézményeinek dolgozói  együtt gyújtottuk meg az adventi koszorú utolsó gyertyáját, s lehetőségünk volt ismét  arra, hogy együtt ünnepelhessük a karácsony eljövetelét…

karacsonyi-ebed

További képek


Luca napi kézműves délután

img_0798 img_0707

További képek


Megjött a Mikulás…

mukulas-2016

További képek


Nemzetiségi nap

 

Nemzetiségi nap 2016