Egyéb programok


Karácsonyi készülődés- 2018.12.06.

Szervezőként első dolgunk a tevékenységek kiválasztása, a program megtervezése, majd a szükséges anyagok, eszközök összeírása volt. Mivel egy egész délelőttöt kitöltő és minden gyereket érintő programról volt szó, alaposan át kellett gondolnunk minden részletet.Végül a következő programtervet állítottuk össze:

/8.00-12.00./

 

Ráhangolódás /közös ének/ 00- 8.25.

Programismertető/Andi/ 25-8.30.

Mézeskalács készítése /Hilda/ 8.30.-9.15.

Reggeli: 9.15.-9.30.

Tevékenységek: 9.30.-10.30.

      A,   tevékenység -csillag dísz készítése /Viki a menetét/

      B,   tevékenység – asztali dísz készítése / Viki-Hilda a menetét/

   10.30-tól: rendrakás, az elkészített dolgok  „kiállítása”  /osztályonként a tiszta asztalokon/

10. 45 – 11.00-tól: Mézeskalács és narancsos-fahéjas tea fogyasztás

 11.25 Programzáró: közös ének

 11.45-tól: Összepakolás.

Az osztályok külön asztaloknál fognak dolgozni az osztályfőnökök és a jelenlévő pedagógusok segítségével, az aulában, ahol végig szól halkan a karácsonyi zene.

Az asztali díszünkre 4 gyertyát terveztünk, ezek rögzitéséért a karbantartónk / Jenő bácsi/ segítségét kértük, így ő is részt vett az előkészületekben. Szintén nagy segítség volt a mézeskalácsok begyúrásában Anita néni, melyért Hilda néni volt a felelős. Munkájuk megkönnyítették a gyerekek tevékenységeit.

Végre eljött a nap – melyre oly sokat készültünk – gyerekek és a  felnőttek is nagyon várták már.

Közös énekléssel kezdtünk:

A program a tervezett módon, szépen megvalósult. Mindenki jó hangulatban és örömmel tevékenykedett:

Ezután a  tevékenységekhez szükséges eszközök beszerzése, a mintadarabok elkészítése volt a feladatunk. A bevásárlások után osztályonként szétválogattuk a munkadarabokhoz szükséges anyagokat, eszközöket.

Jól sikerült minden, programunk elérte célját.A munka után közösen összetakarítottunk, majd megkóstoltuk az elkészült mézeskalácsokat. Nagyon finom lett! Hozzá meleg gyümölcsös-narancsos-fahéjas teát is ihatott aki kért. Jó hangulatban, elégedetten zártuk programunkat. A gyerekek pedig örömmel és büszkén vitték haza elkészített munkáikat.