Járási vetélkedő


Vetélkedő magyar módra

                A Györei Templom Általános Iskola tornaterme ezúttal a járás iskoláinak lelkes, magyar történelemben jártas diákjaitól volt hangos.

Március 16-án első ízben rendezték meg ebben az iskolában a Ki tud többet Magyarországról? címet viselő vetélkedőt.

A versenyen a járás iskolái közül a bonyhádi Széchenyi István Általános Iskolát kettő, Cikó, Mórágy, Tevel és Györe községek iskoláit egy-egy háromfős csapat képviselte.

            A vetélkedő témakörei elsősorban az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történelmi eseményei köré csoportosultak, de a tanulóknak számot kellett adniuk ismereteikről hazánk természetföldrajzát, zenetörténetét, művészettörténetét, irodalmi alkotásait illetően is.

A csapatok teljesítményét a zsűri tagjai voltak hivatottak értékelni és pontozni. A zsűri elnöki tisztére a szervezők Steiner Krisztiánt a Bonyhádi Tankerület vezetőjét kérték fel. A zsűri további tagjai voltak még Tóth Bence, a bonyhádi Arany János Gimnázium történelem tanára, valamint Nyakas Gizella tanárnő, a Templom Iskola egykori igazgatója. A versenyt az iskola pedagógusai bonyolították le   Bíró Péter tanár úr  vezetésével.

A gyerekek érdekes, szórakoztató és izgalmas feladatokon keresztül bizonyíthatták felkészültségüket a témában. A kétfordulós vetélkedő szünetében ügyességüket is próbára tették egy darts-mérkőzéssel.

            Az eredményhirdetés során a zsűri elnöke értékelésében elmondta, nem volt könnyű a zsűri feladata a pontkülönbségek csekély voltának köszönhetően.

A pontok összeszámolását követően harmadik helyezést ért el Mórágy csapata, második helyen a Széchenyi István Általános Iskola I. csapata végzett, az elsőséget pedig  Györe  csapatának  sikerült megszereznie.

DSCN8722

A hazai csapat tagjai: Csollány Eszter, Gáspár Regina, Vucskó Gábor

további képek