Ki tud többet Magyarországról?


 

A Györei Templom  Általános Iskola immár második alkalommal adott otthont a Ki tud többet Magyarországról? nevet viselő Járási vetélkedőnek április 27-én.

A megmérettetésen öt település iskolája (Aparhant, Bonyhád, Györe, Mórágy, Tevel) képviseltette magát háromfős csapatával.

A verseny fő témája az idén 60 éve zajlott 1956-os forradalom volt, de megemlékeztek Bartók Béláról, a neves zeneszerzőről, születésének 135. évfordulója alkalmából. Mindezek mellett a tanulók felkészülésük során megismerkedtek Magyarország jellegzetes állat-, és növényvilágával, zenei-, építészeti remekműveivel, népviseleteivel is.

A tanulók a témával kapcsolatos tudásukról érdekes, játékos feladatok megoldásán keresztül adtak számot, melyet háromfős zsűri értékelt.

Az elnöki tisztet Steiner Krisztián, a Bonyhádi Tankerület Igazgatója vállalta, munkáját Tóth Bence, az Arany János Gimnázium történelem tanára és László Olga, a Templom Iskola igazgatónője segítette.

A kétfordulós verseny szünetében a tanulók és felkészítőik kipróbálhatták az Airsorf nevű, gumilövedékkel működő hobbyfegyvert, valamint megtekinthették a különféle harci felszereléseket felvonultató kiállítást is.

A megmérettetés végén a képzeletbeli dobogó legfelső fokára Aparhant csapata állhatott fel, a második helyezést Mórágy iskolája szerezte meg, míg a harmadik legtöbb pontot a teveli diákok gyűjtötték.

                                                                                                                              Biróné Papp Brigitta

IMG_0735.JPG megjelenítése

Vetélkedő 2

IMG_0842.JPG megjelenítése

További képek