Magyar Diáksport Napja 2014.


 

Diáksport1

A Magyar Diáksport Szövetség az idei évben is meghirdette a Magyar Diáksport Napját, melyre intézményünk is benevezett.

A Diáksport Napra a készülődés 2 héttel előbb megkezdődött. Testnevelést tanító kollégáink, Szeltner Jánosné és Mózsik Rita  kitaláltak egy koreográfiát, melyet zenei kísérettel betanítottak minden osztálynak, végül a kollégáknak is. Október 3-án csatlakoztak e zenés-táncos  mozgáshoz az óvodások, valamint az  előre kiértesített szülők, falubeliek és hozzátartozók is.

A nap első sporteseménye az említett tánc volt. Ezt követte a kiírásban szereplő 2014 méteres futás.  A program harmadik részében versenyt szerveztünk. Tanulóinkból nyolc,   csapatot hoztunk létre, melyekben minden korosztály képviseltette magát.

A tervezett nyolc állomáson különböző képességeket, mint erő, állóképesség, egyensúlyérzék, ügyesség, koordinációs képességek ütköztettünk. A feladatsorok végrehajtását a Kölyökatlétika eszközeinek használatával tettük színesebbé.A három legeredményesebb csapat gyümölcslé és gyümölcsjutalomban részesült.

DSCN6359

A Magyar Diáksport Szövetség sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazta a Magyar Diáksport Napja 2014 eseménysorozaton a legtöbb résztvevőt megmozgató, valamint a legszínesebb programot megvalósító iskolákat, szervezeteket.

A 768 benevezett iskola közül 232 iskola kapott díjazást, köztük a mi iskolánk is átvehetett 15000 Ft értékben sportszerutalványt. 🙂

A közös tánc

A nap eredményességéről, s a részt vevők elégedettségéről, öröméről a  további fotók nyújtanak hiteles képet.