Mozilátogatások


2018.02.15. Mozi látogatás

Helyszín:Cinema City Pécsn

Mozi műsor: Jumanji /3D/

Február 15-én a felső tagozatos tanulóink (48-an)lehetőséget kaptak egy mozi látogatásra.

A gyerekek izgatottan  várták már az előadás napját,hiszen volt aki még nem is volt moziba…

Pécsre utaztunk, különjárattal,ami szintén különleges volt számukra.

A mozi előtt még meglepetés is várta őket,hiszen minden gyerek kapott egy adag kukoricát és egy nagy pohár ice teát.

A filmet ennek a korosztálynak az érdeklődési körét figyelembe véve választottuk,,és nem csalódtunk,izgalmakból,kalandból,látványból nem volt hiány. A moziból a gyerekek vidáman,elégedetten jöttek ki,nagyon tetszett nekik a film /hazafelé azt kérdezgették,jövünk-e máskor is…/.

 Mozi látogatás

Helyszín: Cinema City Pécs, 2018.04.06.( péntek)

Mozi műsor: Ferdinánd a bika /3D/

Április 6-án tanulóink (47-en)lehetőséget kaptak egy mozi látogatásra.

A gyerekek izgatottan   várták az előadás napját,hiszen  a pécsi moziban még nem sokan jártak közülük.

Különjárattal utaztunk,ami szintén különleges volt számukra, sokat nézelődtek ,és az úton már megbeszélték ki ki mellett ül majd a moziba…

A vetítés előtt még minden gyerek kapott egy adag  pattogatottkukoricát és egy nagy pohár ice teát,aminek nagyon örültek.

A filmet ennek a korosztálynak az érdeklődési körét figyelembe véve választottuk,és nem csalódtunk, érdekes,vicces,kedves kis filmet láthattunk. A moziból a gyerekek jókedvűen,elégedetten jöttek ki,nagyon tetszett nekik . Boldogan szorongatták az ott kapott  3D-s szemüvegüket,és azt mondták elteszik emlékbe


Johnny English újra lecsap   2018.10 .24. (szerda)

Helyszín:Cinema City Pécs

2018. október 24-én Pécsre utaztunk a felső tagozattal a Pécs Plázába, ahol a Johnny English című filmet néztük meg. 5 pedagógus kísérte a gyerekeket. A mozijegy mellett pattogatott kukoricát és ice teát is kaptak a gyerekek, amit jóízűen fogyasztottak a film alatt. A mozi látogatás előtt utánanéztünk az interneten a film rövid tartalmának, ami a következő:

Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre. Johnny English nem tudja, mi a félelem. Nem tudja, mi a veszély. Nem tud semmit. A kétbalkezes- és lábas titkos ügynök mégis nyomra bukkan.

A gyerekeknek nagyon tetszett a film, sokat nevettek, nagyon jól érezték magukat.

A rossz idő miatt sajnos nem tudunk körülnézni Pécsen, de ez nem vette el a gyerekek jókedvét.

Szervezőként első dolgunk a tevékenységek kiválasztása, a program megtervezése, majd a szükséges anyagok, eszközök összeírása volt. Mivel egy egész délelőttöt kitöltő és minden gyereket érintő programról volt szó, alaposan át kellett gondolnunk minden részletet.Végül a következő programtervet állítottuk össze:


Színházlátogatás

Időpont: 2019.05.21.

Helyszín:Dunaújváros Kamaraszínház és Művészetek Háza

Az előadás címe: Twist Olivér

Örömmel és izgatottan vártuk az előadás napját,hiszen még sosem voltunk Dunaújvárosban színházban. A tőlünk több mint 100 km-re levő városba 2órás buszozás után érkeztünk meg. Nagyon kedvesen vártak bennünket és átadták a félretett jegyeinket. A darab népszerűsége okán választottuk a Bartók kamaraszínház új bemutatóját, a Twist Olivért:

„Twist Olivér a dologházban születik. Anyja belehal a szülésbe, a kisfiú pedig az egyházközség gondoskodására szorul. Kalandos élet vár rá, hol a legmélyebb megaláztatásokat kell elviselnie, hol a londoni alvilág karmaiba kerül, hol rámosolyog a szerencse és egy szerető család veszi gondjaiba, hol újból a rablók és tolvajok világában találja magát.”

 A Bartók Kamaraszínház tovább folytatva az előző évadokban elindított családi előadások sorozatát, dunaújvárosi gyerekekkel a főbb szerepekben, mutatta be Twist Olivér történetét. Az, hogy a főbb szerepek, helyi gyerekszereplőkkel valósultak meg, még érdekesebbé tette számunkra az előadást. A Charles Dickens regénye alapján írt darab klasszikus, örök érvényű. Mindenki ismeri a kisfiú szenvedéstörténetét, ami rosszból jóba fordul. A darab feladata volt ezt megmutatni, úgy, hogy a mához szóljon, amiben élünk, ami körülvesz bennünket.. Felhívva a figyelmünket arra, hogy a világot mi, emberek tesszük olyanná, amilyen… Az emberről szól ez a történet, Twist Olivér szemszögéből, ahogyan ő látja ezt a világot és azt, ami körülötte zajlik. Mindenkinek nagyon tetszett a színvonalas előadás melyhez fiatalos ,izgalmas zenei anyag is társult. A nagyon komoly, sok szólamú, bonyolult dolgokat tartalmazó a zenét pedig a Bartók Táncszínház művészeinek kiváló előadása színesítette. Élményekkel teli érzésekkel tértünk haza,ez az előadás sokunk számára emlékezetes marad.

Színházlátogatás

 Helyszín : Pécs Nemzeti Színház, 2019. március 7.  15.00

Az előadás címe: Énekes madár

E pályázat keretében lehetőségük nyílt a felső tagozatos diákoknak egy színházi előadás  megtekintésére is. Az irodalom tananyaghoz szervesen kapcsolódó író, Tamási Áron  Énekes madár c. művének színpadi változatát néztük meg.

Magyarórák alkalmával felelevenítésre került az író munkássága, valamint információkat gyűjtöttünk a darab témájáról, tartalmáról.

Tamási Áron Énekes madara egy csodálatos mese. Ebben a történetben mindenki a boldogulását keresi a vágyak kereszttüzében, és mert a boldogságot megtalálni nem egyszerű dolog, ez a keresés végzetes ellentéteket szül. A szerző nagy odafigyeléssel, megható emberséggel vezet végig ezen a csodákkal és varázslattal tűzdelt, sziporkázóan humoros és izgalmas történeten, miközben mesél a generációk között feszülő ellentétekről, a fiatalságról és a szabadság utáni vágyról. Előadásunk végső kicsengése, hogy a létezhet olyan helyzet, amikor az igaz szerelem legyőz mindent. Talán még a halált is. 

A délutáni tanórák keretében került sor a programra, amit a diákok már nagyon vártak. Mindig nagy öröm számukra, ha elhagyjuk a község határát. Nagy öröm számunkra, hogy a programokat különjárattal és a tanulók számára teljesen ingyenesen tudjuk lebonyolítani. Pécs nevezetességei a hasonló kiruccanások alkalmával mindig felelevenítésre kerülnek.

Jó hangulatban telt a délután, melynek elemzésére az irodalomórák alkalmával ismételten lesz lehetőségünk.

Reményeink szerint ismételten egy nagy  élménnyel gazdagodtunk, s hozzájárulhattunk a színház világának megszerettetéséhez.

 Színházlátogatás

Időpont: 2019.10.11. 19.00.

Helyszín: Bonyhád -Vörösmarty Mihály Művelődési Központ

Előadás: Hippolyt a lakáj-Zenés vígjáték

 

Nagy örömmel készültünk a színházi programunkra. A gyerekekkel megbeszéltük a színházi öltözködés és a viselkedés  szabályait.Felkészültünk az előadásra is. /Melyik színház, kik lesznek a szereplők, hány felvonásból fog állni…stb./Vígjáték révén számítottunk a könnyed,vidám tartalomra,de megemlítettük azt is,hogy minden darabnak van „mondanivalója,üzenete” is a szórakoztatáson kívül. Különjárattal érkeztünk Bonyhádra,ahol már vártak bennünket a  félretett jegyeinkkel.Elfoglaltuk a helyünket,minden osztály az osztályfőnökével ült egy sorban./Fontosnak tartjuk a közös élményeket,és az irányítást, felügyeletet, segítségnyújtást ha szükséges../ Az előadás  a vártaknak megfelelően humoros és igazán szórakoztató volt.Sokat nevettünk,mindenkinek nagyon tetszett.Hazafelé megbeszéltük kinek melyik rész, melyik szerelő volt a kedvence.Jókedvűen és elégedetten értünk haza a programról.