Programok 2023-2024


Halloween 2023

Az őszi szünet előtt, az utolsó napot a Halloween jegyében töltöttük. Nagyon sok ötletes jelmezzel készültek a gyerekek. Ijesztő szellem, menyasszony, szörny, apáca jött szembe velünk a folyosón… Többen kreatív, de meghökkentő sminkben érkeztek.
A reggeli sikítás után csoki-evő verseny következett, majd a jelmezeseket díjaztuk.
Jó hangulatban telt a nap.

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember


„Szakmák napja 2023.”

/Györei Templom Általános Iskola/
Október 20-án iskolánkban ismét megtartottuk a “szakmák napját”. Ezen a napon a 7. és 8.osztályos tanulóink a Bonyhádi Rendőrséget látogatták meg.
Az 1.-6. osztályú tanulóinkhoz pedig helybe jöttek a szakemberek, hogy bemutassák szakmájukat. Meghívott vendégeink 6 foglalkozással ismertették meg tanulóinkat:
– Deák Tamás: Kőműves-Burkoló
egyéni vállalkozó (06307027203)
– Filamella Tibor: Férfi szabó
– Zimányi Elvira Morella: Kozmetikus
– László Réka: Dentálhigiénikus-Fogászati asszisztens
– Bőte László és Bőte Zsolt: Festő
Nagy örömünkre vendégeink között voltak volt tanítványaink is , ( László Réka és Zimányi Elvira Morella)akik nagyon szívesen jöttek vissza volt iskolájukba.
Mindegyik “szakmai bemutatón “ érdekes dolgok várták a gyerekeket:
– a Kőművesnél (Deák Tamás) Megtanulták nem is olyan egyszerű a kőműves kanálból háttal ,kifordított kézzel a vizet kiloccsantani.. És a burkoláshoz kell az ügyesség, pontosság, türelem és fantázia is..
-A Kozmetikus ( Zimányi Elvira Morella ,“Morella kozmetika “Szászvár) elmondta , hogyan tudnak vigyázni a bőrükre, és van megoldás a pattanások eltüntetésére is… valamint azt, hogy az illatos krémeknek nemcsak az illata jó
– a Szabótól ( Filamella Tibor) megtudhatták mi a különbség az angol és a francia szabó között.. és azt is , hogy lehet valaki “ mester” .. Sőt , hogy a kinőtt farmerból is lehet még valami…
– a Festők ( Bőte László és Bőte Zsolt –https://www.facebook.com/botelakasfelujitas)
Megmutatták , hogy a munkájuk milyen sokrétű és nem”csak” dolgoznak , hanem alkotnak is…Számunkra meg varázsoltak is!
Hiszen lett egy, teljesen kifestett gyönyörű ,új konyhánk! Köszönjük a Lovasi festékboltnak is a támogatást! https://www.facebook.com/lovasifestek
-Asztalosunk ( Teleki Tibor) elkápráztatta saját kezű munkáival a gyerekeket de nagy öröm volt a gépek, szerszámok kipróbálása is.”Tibi bácsink most is sok gyerek érdeklődését felkeltette a famunkák iránt.
-A Dentálhigiénikus, fogorvosi asszisztens (László Réka) kedves előadásával minden kisgyereket megnyugtatott, hogy nem kell félni a fogorvostól… Sok jó tanácsot hallhattak a helyes fogápolásról is, és minden gyerek kapott tőle ajándékba fogkrémet , amit biztos hogy legtöbben még aznap kipróbáltak.. (Keressétek bátran Rékát Bonyhádon, Perczel u. 49. szerdán és pénteken)
Volt élmény bőven!
Itt is szeretnénk még egyszer megköszönni, hogy idejüket nem kímélve eljöttek hozzánk és örömmel vállalták, hogy bemutatják szakmájukat!
A gyerekek nagyon élvezték ezt a “gyakorlati oktatást”, hiszen több helyen ki is próbálhatták a szakmákhoz tartozó eszközöket, dolgokat. Sok élménnyel gazdagodtak és nap végére ezen szakmákról a tudásuk is gyarapodott. Bízunk benne , hogy arra a kérdésünkre, amit a programunk elején feltettünk: “ Mi leszel ha nagy leszel?”- a válaszhoz- egy kis segítséget nyújtottunk…
Györe,2023.10.21. Gáspárné Link Andrea

További képek

 

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember és szöveg

Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember


 

A Zene Világnapján

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet tanulóink művészeti nevelésére is. Ennek jegyében emlékeztünk meg csütörtökön a Zene Világnapjáról, melyet hivatalosan 1975 óta, október 1-jén ünnepelnek világszerte. Rendezvényünk alapgondolata Debussy hitvallása:
“A zene olyan világnyelv, melyet bárki, bárhol megérthet.”
Büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink közül többen valamilyen hangszeren való játék elsajátításán fáradoznak, mások énekhangjukkal, vagy éppen az éneklés iránti motiváltságukkal tűnnek ki társaik közül.
A program sikeréről és a jó hangulatról ezúttal nem elsősorban a képek, mint inkább a videó árulkodik….
 

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy                                     

A zene az kell…


2023. 10.04.- Állatok világnapja

 
Hagyományainkhoz híven idén is megtartottuk e jeles naphoz kapcsolódó
programunkat. Aki úgy gondolta ezen a napon “állatos”( állat mintás) ruhában jött az iskolába, ezzel is mutatva, hogy szeretik az állatokat. A gyerekek elküldhették kedvenc állataikról a fotóikat, majd a levetítéskor be is mutathatták őket. Nagy örömünkre, több kis állatot élőben is megtekinthettünk “kisállat “kiállításunkon. A színes választékban volt: hörcsög, nyuszi, papagáj, teknős, gerle, csiga, több kiscica de még pók is..😉
Azok a gyerekek akik állatot hoztak, bemutatták kis kedvencüket, elmondták ,hogyan gondozzák őket, mivel táplálkozik, hogy hívják, mit szeret, mióta van náluk, milyen a kapcsolatuk.😊
Az állatok megtekintése után a gyerekek szavazhattak melyik állat tetszett nekik a legjobban. Az eredmény a következő lett:
1.hely: Tiszai Lilla Cicái
2.hely:Sebestyén Adél papagája
3.hely:Tekauer Boróka teknősei
Gratulálunk!!👏 De nemcsak nekik ,hanem minden résztvevőnek ,és aranyos kis állattartónak!😊🐍🐏🐆💕Köszönjük az együttműködést, és ne felejtsétek:
“Szeressétek, óvjátok az állatokat, de nem csak ezen a napon!”😊
 
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és állat
 

Élménytúrán a Győztes csapat!

Az őszi kirándulásunkon 1.helyezést elért csapatot nagy meglepetésként érte a hír, hogy van számukra még egy ajándék a teljesítményükért: egy “élménytúra” az erdőben a helyi Kismocsár Vadász Egyesület felajánlásából.
A gyerekek nagy örömmel fogadták a hírt és izgatottan várták mikor jönnek értük. 😊Csütörtökön pedig eljött a várt nap, iskolánk előtt megállt 3 terepjáró a gyerekekért.
A közeli erdőbe vezetett útjuk , ahol elsőként egy vadetetőt és egy “szórót”nézhették meg.
Ki is próbálhatták ők is az etető feltöltését takarmánnyal és a szóró megszórását szemes kukoricàval,aminek nagyon örültek.
Útjuk során megfigyeltek vadnyomokat, láttak egy mesterséges vaditatót ,ahol megtudták milyen fontos szerepe van a víznek a vadak életében is.Majd kitalálhatták , hogy mit jelenthet a dagonyázás ..😉😊
A vadászok minden kérdésükre szívesen válaszoltak , majd odaadták távcsöveiket, hogy a gyerekek gyönyörködhessenek a tájban. Útba ejtették a területen található halastavat ,ami egyben számtalan vízimadár élőhelye is. Hattyúkat, vadkacsákat , szürkegémet fedeztek fel a tavon és környékén. Végül felmászhattak egy magaslesre amiről rácsodálkozhattak a magasból az erdőre, a határra.
Mindenki nagyon jól érezte magát, új élményekkel tértek vissza az iskolába . 😊Boldogan mesélték társaiknak “élménytúrájukat”.
Köszönjük a felajánlást és a segítséget a Kismocsár Vadász Egyesület részéről Gáspár István Vadászmesternek , Mihály Gergely elnöknek és Fábián Ferenc sportvadásznak! 
 
                                                                                 🌿🌳🌲☘️
Lehet, hogy egy kép erről: 13 ember

 


Szépíró verseny 2023

Az írástudatlanság elleni küzdelem világnapja alkalmából iskolánkban először került megrendezésre a Szépíró verseny.
Az alsó tagozatos gyerekek rendkívül motiváltak voltak. Mindenki nagyon igyekezett, hogy az ő munkája legyen a legszebb. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen gyönyörű írásokat láthattunk. Az értékelés során, ez meg is nehezítette a döntésünket.
Elismerésként oklevelet és édességet kaptak azok a tanulók, akik a legszebb külalakkal másolták le a megadott szöveget.
Elismerésben részesültek:
Sándor Vivien 2.osztály
Dékány Enikő. 3.osztály
Tekauer Boróka 3.osztály
Vári Hanna 3.osztály
Mohai Gabriella 4.osztály
Tiszai Lilla 4.osztály
Orsós Maja 5.osztály
Kelemen Boglárka 7.osztály
Fábián Gréta 8.osztály
Józsa Benjamin 8.osztály
Mohai Adél 8.osztály
Gratulálunk!
 
Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember
 

Kiállítás

Szeptember 20-án iskolánk alsó tagozatos tanulói egy különleges előadáson vehettek részt Kovácsné Nyakas Mária helyi könyvtárosunk jóvoltából.
Sár József rovarkutató mesélte el élményeit Brazíliában töltött évéből, majd megcsodálhattuk egyedi rovargyűjteményét is.
Köszönjük a lehetőséget , sok új információval lettünk gazdagabbak.
 
 

Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember és szöveg

 

Kirándulás Sötétvölgyben

 
Nagy örömmel indultunk csütörtökön reggel őszi kirándulásunkra a Sötétvölgybe.
Igaz, a nagy öröm kezdetben inkább a kicsiket jellemezte, de megnyugodva konstatáltuk a nap végén, hogy szinte minden gyerek “klassz napként” emlegette az ott eltöltött röpke időszakot.
“Katonai kiképzést” tartottunk gyerekeinknek, ahol kúsztak, másztak, célba dobtak, gumiban ugráltak. Kipróbálták a lajhármászást és azt is , hogyan tudják egy megsérült társukat megmenteni. Végtelen fegyelemmel, a csatakiáltásukat skandálva küzdötték végig magukat az összes akadályon…
A nap kiváló csapatépítőnek bizonyult, hiszen a nagyok nagy odafigyeléssel segítették az apróságokat az akadályok leküzdése során…
Köszönjük a kiváló szervezést Szeltner Jánosné, Hilda néninek és Sebestyén-Végvári Máriának. Az utazás megszervezését pedig külön köszönet Biróné Papp Brigittának.
 
 
Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, gyermek és mosolygó emberek
 
 

Becsengettek…

A mai napon megkezdődött a Györei Templom Iskolában a 30. tanév. Felhangzott iskolánk indulója, mely közben a 8.-osok bekísérték az 1. osztályos “Apróságokat”.
A Himnusz után László Olga Igazgató Asszony köszöntötte a jelenlévőket, majd az 1. osztályosok évnyitó versét követően fogadalomtétel következett. A legnagyobbak az iskolába lépés emlékeként feltűzték az épület ikonikussá vált fotójából készült jelvényt az újdonsült “tepmlomiskolások”-nak, mely azt jelképezi, hogy mától ők is intézményünk tanulói. E jeles alkalomból Fábián Gréta 8. és Vári Hanna 3. osztályos tanulók versekkel köszöntötték a jelenlévőket, majd Igazgatónőnk hivatalosan is megnyitotta az új, 2023/2024-es tanévet.
 
 
 
Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember és tanuló emberek
Lehet, hogy egy kép erről: egy vagy több ember és tömeg
Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, klarinét, fuvola/furulya és szöveg
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és klarinét
 
Lehet, hogy egy kép erről: 11 ember, hegedű, fuvola/furulya és klarinét
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy