Táborok


Salgótarjáni táborozás : 2018.06.18.-2018.06.22.  

Helyszín: Salgótarján  –  Tarjáni gyermektábor   

Résztvevők: Györei és Magyarkeszi tanulók és kísérőik      

 Nagy örömmel és izgatottan indultunk el hétfőn reggel Györéből a táborba. Hosszú út állt előttünk, hiszen a tábor több száz km-re van az otthonunktól. Útközben csatlakoztak hozzánk a testvériskolánkból,

Magyarkesziből jövő gyerekek.(A szép,emeletes buszunkon kényelmesen elfértünk) Ismerősként üdvözöltük egymást,és az út bár tényleg hosszú volt, mégis jó hangulatban telt el .A táborba megérkezésünk után megkaptuk a szobákat,ahova 4-es,6-os,8-as csoportokba lettünk beosztva. Többségükben faházakba,néhányan kőházakba kerültünk. Kipakolás ,kis pihenő  után,csapatépítő játékokra invitálták a gyerekeket az ottani fiatal segítők .Ezután vacsorát kaptunk,majd folytatták az ismerkedős játékokat. A szervezők kérésére csoportokat alakítottunk ki,hogy a további programokon felváltva tudjunk részt venni. Megbeszéltük a heti programokat, és hogy ki mikor hova megy. A többi napok  innen már gördülékenyen teltek. Megismertük a környéket,(volt egy szép tó a tábor mellett),voltunk a városi strandon,és Salgótarján központját is megnéztük. Fagyiztunk, pizzáztunk ,jégkrémeztünk..a tábori étkezés pedig finom,bőséges volt.A szabadidejükben a gyerekek ismerkedtek,játszottak,beszélgettek. Megszervezett programok közül kiemelkedőek voltak : az üveggyár és a bányamúzeum meglátogatása.Az üveggyárban megnézhettük az üvegfújókat,ahogy dolgoztak,nagyon különleges volt ez számunkra . A bányában a vájatokban sétálva, betekinhettünk a régi bányák működésébe,a bányászok életébe….mély élményeket szerzett szerintem mindenki itt is.A geocsodák házában a Bükki Nemzeti Park természeti és kultúrtörténeti értékeivel ismerkedhettünk meg. Kirándultunk is,felmentünk  a Salgóvárhoz, amihez valóban meredek út vezetett,de amikor felértünk és körbenéztünk a gyönyörű látvány mindent elfeledtetett. Mindegyik program érdekes volt a gyerekek számára,nagyon élvezték,igazán tartalmas,jó tábor volt.Nagyon sok szép  élménnyel,emlékkel ,boldogan tértünk haza.


   Táborozás a Balatonon

2019.július 1-jétől július 5-ig felső tagozatos tanulóink Balatonakalin táboroztak a Magyarkeszi Általános Iskola diákjaival kiegészülve.

Útközben odafele megtekintettük Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű várát, a Szigligeti várat. A várlátogatás egyik fénypontja a falakról nyíló káprázatos kilátás volt. Szent György hegy, Csobánc, mindez felejthetetlen élményben részesített minket. A legnagyobb érdeklődéssel és figyelemmel a várkápolnát és a várkonyhát tüntették ki tanulóink.

A táborba a kora délutáni órákban érkeztünk meg, a gyerekek ügyesen berendezkedtek a kis faházak szobáiban. Kis pihenő után, máris mentünk a strandra, ahol örömteli fürdésben volt részünk. A víz kicsit hideg volt, de rövid idő után meg lehetett szokni, öröm volt nézni, mennyire élvezték a lurkók. A fürdőzés után finom vacsora várt minket a táborban. Tanulóink a nap végére kellően elfáradtak, így nem kellett noszogatni őket az esti lefekvésre, alvásra.

A keddi napunk végig a fürdőzés jegyében zajlott, s örömmel tapasztaltuk, hogy gyermekeink ismerkedtek a tábor más településeiről érkezett diákokkal.

Szerdán reggel vonattal utaztunk Balatonföldvárra. Ott azonnal városnéző kisvonatra szálltunk, mely kellő részletességgel megmutatta, bemutatta a város összes látnivalóját, nevezetességét. Sétáltunk is, megcsodáltuk a kikötőt. A „Jókai” nevű nosztalgiahajóban nemcsak gyönyörködtünk, hanem általa feledhetetlen sétahajózásban volt részünk. Ahogy visszaértünk a kikötőbe, máris indultunk a vasútállomásra, s pontosan ebédidőre érkeztünk vissza táborunkba. Ebéd után kicsit kipihentük fáradalmainkat, s mivel ezen a napon sem maradhatott el a fürdés, lesétáltunk a strandra. Ott a fürdésen kívül izgalmas homokvárépítő versenyben is volt részünk. Vacsoraidőig ott tartózkodtunk, s este megint csak nem kellett álomba ringatni tanulóinkat.

Csütörtök délelőtt elmentünk a Balatonakalin található Forrás Parkba, ahol egy csodálatos játszótér és egy fitneszpark biztosította diákjaink szórakozását. Délután természetesen újra fürdőztünk, s mikor közeledett a vacsora ideje, alig lehetett kicsalogatni a gyerekeket a vízből. Este 8 óra 30 perces kezdéssel egy kertmoziban megtekintettük a „Pókember idegenben” című filmet, finom pattogatott kukoricát majszolgatva közben.

Ezen az utolsó estén már kicsit nehezebb volt ágyba parancsolni a csapatot, élénkebbek, virgoncabbak voltak a megszokottnál, de ez érthető is volt.

Pénteken a reggeli után mindenki takarított, csomagolt és búcsúzkodott a megismert társaktól. 14 óra tájékában indult a buszunk hazafele, s felszállás után nem sokkal szokatlan csend uralta a járművet, ugyanis szinte kivétel nélkül mindannyian aludtak a gyerekek.

A viszontlátás öröme feledhetetlen volt, csak úgy röpültek a gyerekek a szüleik felé érkezésünkkor.

       
       
 


 Nagyon tartalmas, eseménydús napokat töltöttünk a Balatonon. Az időjárás végig kedvező volt, az ennivaló nagyon finom, a programok változatosak. Sok ismeretre is szert tehettek tanulóink, s kellő mennyiségű szabadidővel is rendelkeztek, így ismerkedhettek, önállósodhattak, s nem utolsósorban élvezhették a Balaton vizét.