TÁMOP 6.1.2.


 TIE Program /Teljes körű Egészségfejlesztés/

Iskolánk sikerrel pályázott egy kiemelt Európa Unió-s projektben való részvételre, melynek célja a gyerekek egészséges életmódra nevelése.

A TIE programban résztvevő intézmények mindegyike több millió forint értékű sportszercsomagot kap a megvalósításhoz még ebben az évben.

Iskolánk intézményi koordinátorai: Mózsik Rita, Szeltner Jánosné és Gáspárné Link Andrea– különböző mozgásos és egészségfejlesztő programsorozatokat szerveznek délutánonként a gyerekeknek, melyek segítik egészségtudatos életmódjuk kialakítását és a szabadidő hasznos eltöltését. Szombat délelőttönként – a megye több helyszínére utazunk, ahol a megyei „Hétpróba” programsorozat várja 10 fős csoportjainkat (évfolyamonként mennek). Mindezeken kívül egy országos kutatásnak is részesei vagyunk, amely a gyerekek egészséggel kapcsolatos ismereteit és attitűdjét méri a projekt elején és végén.

Reményeink szerint tanulóink nem kötelező iskolai feladatként, hanem különleges közösségi élményként élik meg az eseményeket és sikerül előrelépést tennünk az egészséges életmód népszerűsítése terén.

Az eddig megvalósult programokról a képeket az alábbi linken lehet megtekinteni.

TÁMOP 6.1.2.

SAM_8622